CARA NAK PAKAI TELEKUNG CARDIGAN LEA THURAYYA

3 cara mudah untuk menggunakan LEA THURAYYA (telekung cardigan) kami..

1. boleh di pakai sebagai OUTLAY tshirt lengan pendek
2. boleh diangkat bahagian blakang untuk jadikan HOODIE
3. boleh dililit seperti shawl
4. boleh dikemaskan bawah dagu dan guna untuk solat

Mudah kan...? Ramai yang dah jadikan ini sebagai hadiah untuk insan tersayang agar tampil anggun dengan cardigan labuh gaya terkini...dan mudahkan insan tersayang itu solat tanpa menunggu mereka bersiap lebih lama akibat surau kehabisan telekung... ^^

tak kurang juga ramai yang beli untuk diri sendiri lantaran nak mudahkan lagi konsep pakaian menutup aurat memandangkan cardigan labuh ini dilengkapi dengan CUFF kemas di bahagian hujung lengan dan pastinya ia longgar dan tidak mengikut bentuk badan...

lagi best..bila ade yg jadikan ia pakaian SEGERA tatkala loceng rumah berbunyi ... hanya sarung dan boleh sambut tetamu di muka pintu walaupun pada masa itu hanya pakai baju "kelawar".. ia ttp melihara aurat dengan pantas

Ianya FREESIZE.....
Berminat... sila PM atau INBOX kami
sms/whatsapp : 012-2526489/017-6144887
PM di INBOX FB: http://www.facebook.com/messages/DuaQaseh
FANPAGE: http://www.facebook.com/messages/DuaqasehOnlineShopMuslimah


 UPDATE: PEMBAHARUAN WARNA :: DARK CHOC & DARK GREEN::

PM di INBOX FB: http://www.facebook.com/messages/DuaQaseh
FANPAGE: http://www.facebook.com/messages/DuaqasehOnlineShopMuslimah
sms/whatsapp : 012-2526489/017-6144887
LIKE our fanpage http://www.facebook.com/DuaqasehOnlineShopMuslimah



Telekung lycra :::limited edition::::PRE-ORDER is open!!! MAY 2013


TERBARU!!! JADILAH ORG PERTAMA MEMILIKI TELEKUNG INI <3

LIMITED EDITION ♥ PRE-ORDER is OPEN NOWSOLD OUT!!!!
 PRE ORDER~RM190 ~ PRE BOOKED~RM100~ PM me for more details ♥ 
 http://www.facebook.com/DuaQaseh
012-2526489/017-6144887


TELEKUNG ZIARAH HITAM / PUTIH



TERBARU DI DuaQaseh <3 





TELEKUNG ZIARAH HITAM
JENIS KEPALA : SYRIA (boleh request nak getah dan bertali)
PILIHAN WARNA : hitam / putih
KELEBIHAN : mempunyai lengan dan sangat selesa dalam manjalankan ibadah haji atau umrah
MATERIAL : LYCRA


TELEKUNG ZIARAH PUTIH
JENIS KEPALA : GETAH dan bertali (boleh request nak syria dan bertali)
PILIHAN WARNA : hitam / putih
KELEBIHAN : mempunyai lengan dan sangat selesa dalam manjalankan ibadah haji atau umrah
MATERIAL : LYCRA




LIMITED EDITION - DENIM LACE-


Material jenis LYCRA DENIM dengn hiasan LACE menyerikan lagi si pemakai :) Material ini jenis tidak panas dan tidak langsung berkedut.. didatangkan khas dan sangat terhad hanya di DuaQaseh ♥

Harga : RM190 + FREEGIFT




soal jawab berkenaan telekung lycra

Alhamdulilah..dah 5 bulan DuaQaseh berkecimpung dlm bisnes ni..mcm2 dugaan dan cabaran..ni antara persoalan dan jawaoan utk kemusykilan berkenaan pemakaian telekung lyrca..wallahualam

Soal jawab berkenaan telekung berwarna, telekung nipis, tidak bertelekung dan sebagainya

Disini disertakan kemungkin ada kemusykilan dalam diri saudari2 sekalian tentang Telekung dan Islam...
 1.dipetik dari : http://kemusykilan.islamgrid.gov.my/questions/view/39712


Soalan
Assalamualaikum..
 Saya ingin bertanya apakah hukum memakai telekung yang berwarna seperti biru, pink, ungu dan sebagainya? Telekung itu juga nipis dan berbayang apabila memakainya tetapi tidaklah sehingga menampakkan warna kulit. Saya amat berharap kemusykilan saya ini terjawab kerana saya bercadang untuk menjual telekung travel berwarna dan telekung tersebut juga nipis tetapi tidak sehingga menampakkan warna kulit.
Sekian, terima kasih.
Jawapan
Waalaikumussalam w.b.t
Telekung berwarna adalah harus digunakan kerana syarat mendirikan solat adalah menutup aurat tidak nipis sehingga menampakkan kulit (aurat)


2. dipetik dari : http://azmieyusoff.blogspot.com/2011/04/pemakaian-telekung-yang-begitu-sinonim.html
antara sedutan dari entri beliau :
"Terus kepada tajuk, hukum wanita yang bersolat tanpa memakai telekung adalah sah, tetapi dengan syarat pakaian itu hendaklah menutupi aurat dan bersih daripada najis. Jadi apa sahaja pakaian dan apa sahaja warnanya, baik baju kurung, seluar, jubah atau apa sahaja, yang penting menutup aurat dan bersih daripada najis. "
 
3. dipetik dari : http://azimadiyshop.blogspot.com/2011/11/hukum-pakai-pakaian-ketat-ketika-solat.html
  
4.dipetik dari: http://sidratulmuntaha.tumblr.com/post/14064375314/assalamualaykum-wa-rahmatullahi-wa-barakatuh-ukhtee

Assalamu'alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh ukhtee. Saya ingin bertanya, apakah hukum memakai telekung yang jarang? Macam, telekung kita berwarna putih, dan sememangnya menutup aurat tetapi kalau kita lihat balik, ianya jarang. Kalau pakai t-shirt berlengan pendek di dalam, pasti nampak warna kulit tangan kita. Perlukah kita pakai inner/berlengan panjang/berstoking di bawah telekung itu? Jazakallahu khairan, ukhtee.
Anonymous

Waalaikumussalam wa rahmatullahi wa barakatuh ya ukhti. :)
Bismillah.. menurut Ustaz Azhar Idrus, jika nampak warna kulit dari luar telekung/pakaian wanita, tidak sah solatnya. wajib diulang semula solat yg telah dilakukan.
tapi jika nampak bayang sahaja, makruh hukumnya, tapi solatnya sah. :)
jadi kalau telekung kita jarang, adalah perlu untuk kita cover sepenuhnya dulu sebelum menyarung telekung kita. tak kiralah dengan memakai inner, berlengan panjang atau apa juga, asalkan dapat menutup aurat.
marilah sama2 kita perbaiki. sebelum solat check dulu aurat. bimbang nanti yang dapat hanyalah penat. biar susah didunia jangan susah diakhirat. :)
wallahu a’lam. wa iyyaki ukhti.


5. Dipetik dari : http://imamudasyraf.com/v2/?p=354
 "Andainya seorang wanita memakai baju kurung atau pakaian yang menepati syarat aurat, walaupun ia berwarna-warni, solatnya tetap sah. Menurut Jumhur Ulama, diwajibkan wanita dalam solat adalah memakai baju dan tudung kepala. Maka Ibnu Munzir berpendapat: “Jika kain dipakai cukup luas lalu ia menutupi kepalanya dengan kelebihan kain itu, maka ia dibolehkan.”
Aurat wanita ketika solat sama seperti aurat wanita di luar solat. Seperti batasan aurat wanita yang diguna pakai masyarakat di Malaysia dengan merujuk kepada pandangan Mazhab Syafie iaitu seluruh badan kecuali muka dan tapak tangan. Berasaskan pandangan ini, tidak semestinya telekung saja boleh dijadikan pakaian solat. Baju kurung, jubah dan blaus juga boleh dijadikan pakaian solat walaupun ia bukan berwarna putih."

Ada banyak lagi . ... kalian boleh google, atau search di internet dan offline tanyakan pada ustaz atau ustazah....apa yang penting solat perlu menutup aurat:)

PROMOSI TELEKUNG BUDAK

PROMOSI 16-23 MARCH 2013
TELEKUNG BUDAK WARNA PUTIH & HITAM SHJ
PM DI INBOX UTK HARGA PROMOSI ♥